Toont Snapchatvideo gruwel in Orlando?

Er zijn gruwelijke beelden opgedoken van binnen in de nachtclub in Orlando waar gisteren een dodelijke schietpartij plaatsvond. Over de echtheid van de beelden is er voorlopig nog geen uitsluitsel, maar ze zijn in elk geval afkomstig van het Snapchataccount van Amanda Alvear, een van de dodelijke slachtoffers. Bij het drama lieten 50 mensen het leven. De schutter zwoer vlak voor de aanslag trouw aan Islamitische Staat. 

Op de beelden is te zien hoe Andrea samen met haar vrienden aan het feesten is in de discotheek. Later zit er ook een beeld tussen van een doodsbange Andrea, die amper durft bewegen. Op de achtergrond zijn verschillende geweerschoten te horen. De 'snap' was het laatste teken van leven van het meisje, want haar lichaam is intussen teruggevonden.

Bij de schietpartij in discotheek Pulse vielen 50 doden, 53 andere mensen raakten gewond. De schutter Omar Mateen verklaarde vlak voor de aanslag nog een aanhanger van IS te zijn. Volgens zijn vader was hij bovendien ook een homohater.