Dit zijn slachtoffers schietpartij homobar

In Orlando wordt momenteel hard gewerkt om de dodelijke slachtoffers van de schietpartij te identificeren. De eerste namen werden intussen al vrijgegeven en de familie werd op de hoogte gebracht. Bij de schietpartij in homodiscotheek Pulse lieten 50 mensen het leven. Een overzicht: 

 • Eddie Jamoldroy Justice

De 30-jarige man verstopte zich op het moment van de aanslag in de toiletten van de homobar. Hij sms'te zijn moeder nog dat er een schietpartij aan de gang was en vroeg haar de politie te bellen. "Hij komt, ik ga sterven", was zijn laatste bericht. 

 • Edward Sotomayor Jr.

De 34-jarige Edward was manager bij AlandChuckTravel, een reisbureau dat zich vooral focust op homoseksuele klanten. Hij was afkomstig uit Sarasota, een stad in Florida. Een aantal uren voor het drama postte Edward nog een video op zijn Facebookpagina.

 • Eric Ivan Ortiz-Rivera

Eric (36) woonde al een tijdje in Miami, maar was eigenlijk afkomstig van Costa Rica. Hij werkte als merchandising manager en had een communicatiediploma.

 • Stanley Almodovar

Stanley was afkomstig uit Clermont (Florida), maar kwam oorspronkelijk uit Massachusetts. De 23-jarige Stanley werkte als administratief bediende in een apotheek.

 • Juan Ramon Guerrero

De 22-jarige Juan was samen met zijn vriend aanwezig in Pulse. Die wordt nog steeds vermist. Volgens zijn neef was Juan een geweldig persoon: "Hij was als een broer voor mij. Hij ging niet vaak uit, maar bleef liever thuis om voor zijn familie te zorgen."

 • Luis El Vielma

De 22-jarige Luis werkte als bestuurder van attracties in Universal Studios. "Hij was iemand die je altijd kon bellen, een echte vriend", aldus een van zijn collega's. Schrijfster J.K. Rowling betuigde via Twitter haar medeleven. "Ik kan niet stoppen met wenen", staat te lezen in de tweet.

 • Luis Omar Ocasio-Capo
Volgens zijn Facebookpagina was de 20-jarige Luis een danser. Hij werkte ook bij Starbucks. “Hij was het zonnetje in huis en bracht sfeer in elke ruimte waar hij binnenwandelde. Zeker in Starbucks. Zo erg dat zijn leven voorbij is door een vijandig persoon. Ik bid voor zijn familie", aldus een van zijn collega's.

 • Kimberly "KJ" Morris

Kimberly (37) werkte als buitenwipper bij Pulse, de discotheek waar de schietpartij plaatsvond. Twee maanden geleden was Kimberly ‘KJ’ Morris naar Orlando verhuisd om haar moeder en grootmoeder te helpen. Ze was blij om aan de slag te kunnen als buitenwipper. "Ze was zo opgewonden, ze was net begonnen en zo blij om in de holebigemeenschap terecht te komen", aldus Kimberly's ex-vriendin.

 • Peter O. Gonzalez-Cruz

Op sociale media regent het berichten over de 22-jarige Peter, bijgenaamd 'Ommy'. Hij werkte voor UPS en sprak vloeiend Engels en Spaans. Zijn familie omschrijft hem als "een prachtige neef".

 • Anthony Luis Laureano Disla

De 25-jarige Anthony kwam uit Puerto Rico en was zaterdagavond een nachtje gaan stappen in Pulse. Zijn familie was al even naar hem op zoek, aangezien hij die nacht niet naar huis was gekomen.

 • Jean Carlos Mendez Perez en Luis Daniel Wilson-Leon

Het koppel Jean Carlos en Luis Daniel waren samen aanwezig in Pulse op het moment van de aanslag. Momenten na de aanslag verschenen op sociale media verschillende berichten van mensen die naar het koppel op zoek waren.