Dit is helm van agent die bloedbad stopte

Elf politieagenten van de Orlando Police Department drongen gisteren de homoclub in Orlando binnen op het moment dat een schutter er een bloedbad aanrichtte. Na een hevig vuurgevecht kon de 29-jarige dader, Omar Mateen, uiteindelijk uitgeschakeld worden. 50 mensen stierven, 53 raakten gewond. Maar tijdens het heen en weer schieten, werd ook een van de agenten geraakt door een kogel.

De agent droeg gelukkig een ijzersterke helm die zijn leven heeft gered. Het Orlando Police Department postte een foto op haar Facebookpagina van de schade die de kogel op de helm veroorzaakte. Er is duidelijk een gat te zien. Zonder helm was de agent hoe dan ook omgekomen. 

Zondag drong een schutter in Orlando de nachtclub ‘Pulse’ binnen, heel populair bij de homogemeenschap. De man had een machinegeweer en een handwapen bij zich en begon in het rond te schieten. De politie kon de schutter uiteindelijk doodschieten, later werd die geïdentificeerd als de 29-jarige Omar Mateen. Het is nog niet officieel bevestigd of het om homohaat gaat dan wel om een moslimterroristisch motief. IS heeft de aanslag wel al opgeëist.

Bekijk ook: