Holebi's eisen meer rechten in Zuid-Korea

In de stad Seoul in Zuid-Korea werd gisteren een Gay Pride georganiseerd om meer rechten te eisen voor holebi’s. de politie schat dat er 11.000 leden van holebi- transgenderorganisatie LGBT aanwezig waren.

"Queer Culture Festival, zo heette de optocht, is een manier om te pleiten voor meer en gelijke rechten voor holebi’s”, zegt organisator Kang Myeong-jin. “Ik wil zorgen voor een veilige maatschappij voor seksuele minderheden.”

Tegelijk was e rook een tegenbetoging van anti-gaygroep. Zij probeerden de stoet te stoppen door de straat te blokkeren. “Wij verzetten ons tegen de homoseksualiteit omdat de Koreaanse maatschappij dit niet kan accepteren ten aanzien van onze moraal en ethiek. En omdat het illegaal is volgens de wet is ons land”, zegt een 57-jarige betoger.

In Zuid-Korea is homoseksualiteit niet illegaal maar het wordt ook niet in heel het land geaccepteerd. Zo heeft het westelijke district van Seoul heeft in mei het homohuwelijk verboden. Een rechtbank zei daar dat een huwelijk met iemand van hetzelfde geslacht niet kan worden erkend als een legaal huwelijk.