Verjaardag Queen wordt soldaat te veel

Tijdens de 'Trooping the Colour'-parade ter ere van de 90ste verjaardag van Queen Elisabeth II, viel een soldaat voor de ogen van de wereld flauw. De andere soldaten in functie mogen voor protocollaire redenen niet afwijken van hun rol, dus bleef de soldaat eerst met zijn gezicht languit in het zand liggen. De man werd daarna op een draagberrie afgevoerd. Over zijn toestand is voorlopig niets geweten. 

Het is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurt. Het uniform dat de soldaten moeten dragen is zeer zwaar en het durft wel eens heel warm worden. Het eergevoel zit bij de Britten zeer hoog: de soldaten krijgen namelijk het bevel om 'met waardigheid' flauw te vallen als ze voelen dat ze het einde van de ceremonie niet gaan redden.

Meer dan duizend soldaten en honderden paarden lopen in de parade mee. De 90-jarige Britse vorstin rijdt samen met haar 95-jarige man mee in een open koets. Duizenden mensen hebben zich in de straten rond Buckingham Palace verzamelend om het koningspaar te bejubelen. 

Trooping the Colour is een jaarlijkse militaire parade voor de Britse vorst ter ere van zijn of haar verjaardag. De Queen is dit jaar 90 jaar geworden, al valt haar geboortedag wel op 21 april. Maar deze traditionele parade wordt elk jaar in juni georganiseerd omdat de kans op mooi weer dan groter is. De Queen viel dit jaar op door haar wel heel opmerkelijke groene jurk.