Wereld neemt afscheid van Ali

De wereld neemt vandaag afscheid van bokslegende Mohammed Ali. In zijn geboorteplaats Louisville vindt vandaag een grote herdenkingsdienst plaats in het sportstadion waar hij zijn bokscarrière begon. De festiviteiten begonnen gisteren al met een grote openbare dienst waar iedereen kon komen bieden voor het overleden boksicoon. Ali stak trouwens de twee dagen durende viering helemaal zelf in elkaar.

Duizenden mensen stonden langs de kant van de weg terwijl de stoet een reeks belangrijke plaatsen in het leven van Ali aandeed. Zo bijvoorbeeld het huis waar hij als kind woonde en de buurt waar hij opgroeide. De kist werd onder meer gedragen door ex-bokser Lennox Lewis en acteur Will Smith, die Ali recent nog vertolkte in de film ‘Ali’. 

Vanavond is er nog een grote herdenkingsdienst. Onder meer oud-president Bill Clinton en acteur Billy Crystal zullen een toespraak houden. President Obama zal er niet bij zijn: zijn dochter Malia studeert studeert vandaag af, en die plechtigheid wou de president absoluut niet missen.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be