Dossier President Trump

Obama gaat Clinton-campagne steunen

President Barack Obama heeft aangekondigd de campagne van Clinton te zullen steunen. Dat bericht het Amerikaanse CNN. De president deed dat in een online video. “Ik weet hoe moeilijk deze job kan zijn. Daarom weet ik dat Hillary er zo goed in zal zijn. Ik denk niet dat er ooit iemand zoveel kwaliteiten had om deze functie uit te oefenen,” aldus Obama, die ook Clintons moed en medeleven roemde.

Obama haalt in de video ook herinneringen op aan de felle concurrentie tussen de twee in de strijd om de Democratische nominatie acht jaar geleden, en ook hun successen met Hillary Clinton als zijn rechterhand. Er zijn ook dankwoorden weggelegd voor Bernie Sanders, die volgens Obama "een ongelooflijke campagne heeft gevoerd" met ideeën die de Democratische Partij versterkt hebben.

Hillary Clinton bedankte de president op Twitter voor zijn steun. De tweet werd ondertekent met "-H", wat betekent dat Hillary het bericht persoonlijk schreef en niet een van haar campagnemedewerkers.

Deze voormiddag zat Obama nog samen met Bernie Sanders. Obama heeft hem toen gevraagd de campagne van Clinton te steunen en de eenheid binnen de Democratische Partij te herstellen. Het is niet helemaal duidelijk of Sanders dat ook gaat doen, maar de senator van Vermont is in ieder geval wel van plan deel te nemen aan de laatste voorverkiezing in Washinton DC, en herhaalde nogmaals dat hij er alles aan wil doen om Trump uit het Witte Huis te houden.