Nieuwe beelden tonen schutters Tel Aviv

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de schietpartij in het Sarona-winkelcomplex in Tel Aviv gisteravond. Daarop is te zien hoe de twee schutters in kostuum het café binnenstormen en in het rond beginnen te schieten. Bij de schietpartij zijn minstens vier mensen omgekomen en meerdere gewonden gevallen. Volgens de politie zijn de twee daders van de schietpartij opgepakt. Het zou gaan om twee Palestijnse neven uit Hebron, op de bezette Westelijke Jordaanoever.

"De twee terroristen die de aanval hebben uitgevoerd in de wijk Sarona zijn neven uit de regio van Hebron. De ene ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, de andere is opgepakt", klinkt het in een persbericht. De daders zouden zich als ultra-orthodoxe joden hebben uitgedost, aldus de media. Eerder was er sprake van een derde dader, maar dat wordt door de politie ontkend.

Israël kondigde al aan dat het de inreisvergunningen bevriest die 83.000 Palestijnen kregen ter gelegenheid van de ramadan. "Alle vergunningen die afgeleverd werden voor de ramadan, vooral die voor familiebezoeken in het district Judea en Samaria worden bevroren. De 83.000 vergunningen worden bevroren", zei COGAT, de Israëlische instantie die de Israëlische activiteiten in de Palestijnse gebieden regelt.