4 doden bij schietpartij Tel Aviv

Bij een schietpartij in het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv zijn minstens vier mensen omgekomen en meerdere anderen gewond geraakt, zo hebben de Israëlische krant Jerusalem Post en het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv gemeld. Volgens de politie zijn de twee daders van de schietpartij opgepakt. Het zou gaan om twee Palestijnse neven uit Hebron, op de bezette Westelijke Jordaanoever.

In het Sarona-winkelcomplex nabij het hoofdkwartier van het Israëlische leger en het ministerie van Defensie vielen meerdere schoten. "De twee terroristen die de aanval hebben uitgevoerd in de wijk Sarona zijn neven uit de regio van Hebron. De ene ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, de andere is opgepakt", klinkt het in een persbericht. De daders zouden zich als ultra-orthodoxe joden hebben uitgedost, aldus de media.Eerder was er sprake van een derde dader, maar dat wordt door de politie ontkend.

Bij de schietpartij vielen in eerste instantie drie doden, maar volgens het ziekenhuis in Tel Aviv is later op de avond ook nog een vrouw aan haar verwondingen overleden. Zes anderen raakten gewond. In Israël en in de Palestijnse gebieden vinden regelmatig gewelddaden plaats. Sinds 1 oktober kwamen al 207 Palestijnen, 28 Israëliërs, twee Amerikanen, één Eritreeër en een Soedanees om het leven.

"Nodige maatregelen nemen"
De Israelische premier Netanyahu bezocht vandaag de plaats van de aanslag, en kondigde meteen vergeldingsmaatregelen aan. “We nemen de nodige maatregelen om de aanvallers aan te pakken en de mensen te beschermen die het nodig hebben,” klonk het. Het gaat om de eerste dodelijke aanslag in Israël sinds de aanstelling van de extreemrechtse Avigdor Lieberman als minister van Defensie.

Bekijk ook: