Weer aanslag met bomauto in Turkije

In de stad Midyat in het zuidoosten van Turkije is vandaag een aanslag met een bomauto gepleegd op het hoofdcommissariaat van de politie. De hulpverleners stroomden massaal toe naar de plaats van de aanslag in de districtshoofdstad van de provincie Mardin. Dat meldde het staatspersbureau Anadolu.

Volgens een nieuwe balans zouden een agent en twee burgers zijn omgekomen en hebben een dertigtal mensen verwondingen opgelopen, zei de Turkse premier Binali Yildirim die de verantwoordelijkheid voor de aanslag bij de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK legt. Op televisiebeelden was het zwaar beschadigde gebouw te zien, waaruit zwarte rook opsteeg. Mardin is een overwegend Koerdische provincie.

Gisteren was in een historische wijk van de Turkse miljoenenstad Istanboel een aanslag met een bomauto gepleegd op een bus met politieagenten. Daarbij werden minstens elf mensen gedood. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag zit. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wees met beschuldigende vinger naar de PKK, waartegen het leger in het zuidoosten van het land al maanden een militair offensief voert.