Dossier President Trump

Trump wil scoren in 'democratisch Californië'

Ook nu Trump de Republikeinse nominatie op zak heeft, blijft zijn team fors campagne voeren. Vandaag vinden de voorverkiezingen in Californië plaats, een staat waar de Republikeinen zwaar in de minderheid zijn. 

Door campagne te blijven voeren, hoopt Trump de staat nog voor zich te kunnen winnen in de uiteindelijke presidentsverkiezingen in november. Want populair zijn de Republikeinen niet in de staat: amper 28 procent van de geregistreerde kiezers in Californië is Republikein. In San Francisco, één van de grootste steden, is dat zelfs maar acht procent. En daar wil Trump met zijn team verandering in brengen. Al blijven de meningen over de miljardair wel verdeeld. "Hij is zo onbevreesd en dat hebben we nodig in deze wereld vandaag. In het begin was ik geen voorstander, maar ik ben van gedacht veranderd", aldus inwoonster Erika Andreas. 

De Vlaamse Tony Vertongen is tandarts en woont al dertig jaar in Californië. Hij voelt zich grotendeels Republikein, maar kiest sinds vier jaar als onafhankelijke. "Ik ben altijd voorstander van een president te zien die al gouverneur geweest is, daarom dacht ik dat John Kasich een goede kandidaat was", aldus Tony. "Ik weet niet of ik in november op Trump stem. Ik denk dat hij zijn taal moet veranderen en wat meer diplomatisch moet worden, anders zie ik hem niet winnen."