Erdogan speecht op begrafenis Ali

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal vrijdag speechen op de begrafenis van bokslegende Mohammed Ali, net als de Amerikaanse oud-president Bill Clinton. Acteur Will Smith zal samen met zeven anderen de kist dragen. Dat maakte een woordvoerder van de familie bekend. 

De begrafenis vindt vrijdag in Ali's geboortestad Louisville plaats. Daar zal een processie de kist met het stoffelijk overschot voeren langs de geboortestraat van Ali, de buurt waar hij opgroeide en de plaats waar hij als olympisch kampioen in 1960 werd gehuldigd.

Op de begrafenisplechtigheid zal er onder andere gesproken worden door Erdogan, Clinton en de Amerikaanse acteur Billy Crystal. Er worden vertegenwoordigers van alle grote wereldreligies verwacht. Met de plechtigheid wil men dan ook een boodschap van vrede en verdraagzaamheid uitdragen. 

Will Smith draagt kist
De Amerikaanse zanger en acteur Will Smith en de Britse ex-bokser Lennox Lewis zullen met zes anderen de doodskist dragen. Will Smith speelde in 2001 de rol van Muhammad Ali in de door Michael Mann geregisseerde film 'Ali' en hield sindsdien nauw contact met de bokser. Lennox Lewis veroverde in de jaren 1990 en 2000 meermaals de wereldtitel bij de zwaargewichten en wordt als één van de beste boksers van de jongste 25 jaar beschouwd. De twee vedettes zullen de kist dragen samen met zes vrienden en familieleden van de overledene.

Bekijk ook: