Dossier President Trump

Op welke Democraat stemt Vlaming in VS?

Hillary Clinton staat op een zucht van de nominatie voor de Democraten in de race naar het Witte Huis. Maar dan moet ze wel winnen in onder andere Californië, waar de Democraten sterk verdeeld zijn. VTM NIEUWS-journalist Romina Van Camp trok naar Vlamingen die in de staat wonen. Goede vrienden, maar niet als het op Bernie Sanders en Hillary Clinton aankomt.

Morgen kiezen de Democraten in zes staten voor hun favoriete kandidaat. Een van die staten is Californië, een van de grootste van de VS en dus waarschijnlijk beslissend. Niemand twijfelt eraan dat Clinton het uiteindelijk zal halen, maar Bernie Sanders blijft het haar lastig maken. Dat zien ook Andreas, een Vlaming die al sinds zijn achtste in de VS woont, en Varun. De vrienden proberen elkaar te overtuigen van hun favoriet, maar het water is diep. Te diep.

En die verdeeldheid binnen de Democraten speelt in de hand van de Republikeinen. Toch is de strijd tussen beide kandidaten ook positief. Hij ziet een stem voor Sanders niet als verloren, maar een signaal dat Amerika stilaan klaar is voor een socialistische president.