Europa geteisterd door noodweer

In de Roemeense stad Galati zijn zeven gebieden zwaar getroffen door overstromingen en hevige regenval. Twee mensen kwamen al om het leven en 39 werden op tijd gered van het stijgende water. Meer dan 200 mensen werden geëvacueerd. De hevige regenval heeft al in heel Europa voor veel problemen gezorgd.

De ravage is groot, zegt Premier Dacian Ciolos. Door de vele regen is het waterpeil van de rivier Siret dramatisch gestegen waardoor er een sterke stroom ontstaan is. Het water is krachtig en straten lopen in een mum van tijd onder. De autoriteiten volgen de situatie op de voet. Roemenië is niet het enige Europese land dat kampt met overstromingen.

België
Ook in ons land zorgde de regen voor veel ellende. In de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen stonden straten blank en liepen huizen onder. Op veel plaatsen werd het rampenplan afgekondigd.

Eén dode
Het noodweer eiste ook in ons land een dode. Een man uit Harsin (Luxemburg) werd levenloos teruggevonden nadat hij zijn bijenkorven probeerden te redden.

Seine
In de Franse hoofdstad Parijs trad de Seine uit haar voege en steeg het waterpeil van de Seine tot 6,10 meter. Sinds gisteren is het water terug aan het dalen.