Duits festival stopgezet na onweer

Na twee dagen van onweer is het muziekfestival Rock am Ring in het Duitse Mendig is vannacht  vroegtijdig stopgezet, omwille van de slechte weersvoorspellingen voor vandaag.

Het festival dat vrijdag van start ging zou normaal ook zondag nog verdergaan. Door de slechte weersvoorspellingen heeft de gemeente Mendig de toestemming daarvoor echter ingetrokken, aldus een woordvoerster van de organisatoren.

Red Hot Chili Peppers
Gisterenavond vonden opnieuw concerten plaats op twee podia, nadat het festival zaterdagnamiddag zeven uur lang werd onderbroken door nieuwe stormwaarschuwingen. De tienduizenden fans die ondanks het slechte weer gebleven waren konden gisteren nog genieten van onder meer een concert van de Californische rockband Red Hot Chili Peppers.

Crisisoverleg
Gisteren hadden de organisatoren na crisisoverleg met de minister van Binnenlandse Zaken van Rijnland-Palts, Roger Lewentz, beslist het muziekfestival wegens nieuwe stormwaarschuwingen af te breken. Daarna werden de weersomstandigheden voortdurend afgewogen opdat nog bijkomende concerten zouden kunnen doorgaan.

Blikseminslag
Vrijdagavond waren 82 mensen bij een blikseminslag gewond geraakt. Ook in de late zaterdagnamiddag trok een zwaar onweer met veel regen over het festivalterrein. Een aantal bezoekers besliste daarom te vertrekken. De meesten bleven echter ter plekke en werden zaterdagavond toch nog beloond. In totaal kwamen 90.000 bezoekers naar de Eifel. Naar het tweelingfestival in Nürnberg "Rock im Park" met uitgesteld programma kwamen ook tienduizenden bezoekers.