Mohammed Ali overleden (74)

Bokslegende Mohammed Ali is gisteren overleden in een Amerikaans ziekenhuis in Phoenix. Dat meldt Bob Gunnell, een woordvoerder van zijn familie aan NBC News. Hij lag al een aantal dagen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, en eerder op de dag had een bron dicht bij de familie al aangegeven dat hij er "heel erg" aan toe was. Hij werd 74 jaar.

Ali leed al dertig jaar aan Parkinson, waardoor hij langzaam zowel zijn fysieke behendigheid als verbale flair verloor. De ademhalingsproblemen waarmee hij kampte werden verder gecompliceerd door Parkinson. "Na een 32 jaar durende strijd tegen Parkinson is Muhammad Ali op 74-jarige leeftijd overleden", meldde Gunnell. De bokser wordt begraven in Louisville, Kentucky, waar hij geboren werd.

Ali was drievoudig wereldkampioen bij de zwaargewichten en wordt beschouwd als de beste bokser aller tijden. In 1984, drie jaar nadat hij een punt achter zijn carrière had gezet, werd bij de Amerikaan Parkinson vastgesteld. Hij sukkelde jaren met gezondheidsproblemen.