Dossier President Trump

Clinton: “Trump is ongeschikt”

De Amerikaanse presidentskandidaten worden steeds bitser voor mekaar. Donald Trump is ongeschikt voor het presidentschap door zijn temperament en hij is er ook totaal niet op voorbereid, zegt Hillary Clinton onomwonden. En Trump zegt dan weer dat zijn democratische rivale Clinton ongeloofwaardig is, hij noemt haar zelfs een leugenaar.

Hillary Clinton zou een toespraak houden over het buitenlands beleid, maar het draaide uit op een genadeloze slachtpartij van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

“De ideeën van Donald Trump zijn niet gewoon 'anders'. Ze zijn gevaarlijk onsamenhangend”, aldus Clinton. “Het zijn zelfs niet echt ideeën, maar een reeks bizarre holle frasen, persoonlijke vetes en regelrechte leugens. Hij is niet alleen onvoorbereid. Zijn temperament is ongeschikt voor een ambt dat standvastigheid en verantwoordelijkheid vereist.” Donald Trump ging in het verweer, maar zijn aanval was milder dan we van hem gewend zijn.

“Ik heb naar Hillary gekeken vandaag, het was meelijwekkend. Naar haar kijken is als ‘Sominex’ nemen. Ken je dat? De ganse nacht slapen.” De kandidatuur van Trump krijgt bovendien nog een stevige duw in de rug. Na maanden van twijfel schaart de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, zich nu ook achter Donald Trump. De twee verschillen nochtans op veel punten van mening. Maar Ryan doet het voor de eenheid binnen de partij.