Gestraft kind na week gevonden in bos

Het Japanse jongetje van zeven jaar dat door zijn ouders als straf in een bos werd achtergelaten op het noordelijke eiland Hokkaido, is levend teruggevonden. Yamato Tanooka overleefde een kleine week in het bos en werd gevonden op een militaire basis op zeven kilometer van de plek waar hij verdween.

Het was een soldaat die de jongen vond. "Wanneer de soldaat de deur opende, zat Yamata daar en toen we hem vroegen of zijn naam Yamato was, zei hij ja", zegt officier Hayashishita, "En omdat de jongen zei dat hij honger had, gaf de soldaat hem wat brood en een rijstbal."

Militaire basis
De jongen wandelde door de bergen tot hij een militaire basis vond. Hij geraakte het gebouw binnen en kroop 's nachts tussen de matrassen om te slapen. Er was ook een kraantje waardoor de jongen kon drinken.

Vader: "Het spijt me verschrikkelijk"
De vader van de jongen heeft zich uitgebreid verontschuldigd voor de massaal aanwezige pers. De man kon zijn tranen haast niet bedwingen wanneer hij de pers toespreekt. "Mijn roekeloos gedrag heeft mijn zoon veel pijn gedaan en ook veel andere mensen last bezorgd, de mensen op school en de mensen die mee hielpen zoeken. Het spijt me enorm", zei hij, "Het allereerste dat ik tegen mijn zoon zei was: 'Het spijt me zo dat ik je zoveel pijn heb gedaan. Het spijt papa heel erg.'"

Toch benadrukte de man dat dit absoluut niet hun bedoeling was: "Ik geef toe dat wat we deden totaal overdreven was maar ik had geen idee dat dit zo zou eindigen. Ik heb enorm veel spijt van mijn roekeloos gedrag maar ik deed wat ik dacht dat het beste voor hem was."

Massale zoektocht
Ongeveer 200 militairen, brandweerlui, politieagenten en vrijwilligers werden ingezet om Yamato Tanooka terug te vinden, nadat zijn ouders verklaarden hem afgelopen zaterdag aan de kant van de weg te hebben achtergelaten om hem te straffen. De ouders wouden de jongen op zijn plaats zetten omdat hij met stenen naar auto's gooide.

Foto: Jongen voor verdwijning

Bekijk ook: