'Dodelijke vloed' trekt over Europa

Bij de verwoestende overstromingen in Neder-Beieren zijn vijf personen om het leven gekomen. Duikers ontdekten de lichamen woensdagavond in een ondergelopen huis in Simbach am Inn. Dat maakten de politie en het bestuur in Pfarrkirchen bekend. Ook in Frankrijk viel een eerste dodelijk slachtoffer.

Door de hevige regenval steeg het waterpeil in het zuidoosten van Beieren gisteren zeer snel. De autoriteiten riepen de overstromingen al uit als ramp. Auto's en bomen werden door het wassende water meegesleurd. Op vele plaatsen stond het water metershoog in de straten. Veel huizen raakten compleet ingesloten. De door het water verraste bewoners moesten met helikopters gered worden. De schade loopt naar verwachting in de tientallen miljoenen.

Ook in Frankrijk viel een eerste dodelijk slachtoffer door de overstromingen. In Souppes-sur-Loing in het departement Seine-et-Marne is een vrouw van tussen de tachtig en negentig jaar verdronken teruggevonden in haar woning. In Parijs is de Seine buiten haar oevers getreden. Mogelijk wordt een deel van het (voor)stedelijk treinverkeer (RER) stilgelegd, zo meldde de krant Le Parisien.