Signalen zwarte doos MS804 gevonden?

Een schip van de Franse marine heeft in de Middellandse Zee signalen opgevangen die "wellicht" afkomstig zijn van één van de twee zwarte dozen van het vliegtuig van EgyptAir dat op 19 mei onderweg van Parijs naar Caïro neerstortte met 66 passagiers aan boord. Dat heeft een onderzoekscommissie in Caïro meegedeeld.

Het is wel nog een week wachten op de komst van een andere boot die speciaal is uitgerust om de twee zwarte dozen naar de oppervlakte te brengen, aldus het Egyptische ministerie van Burgerluchtvaart in een communiqué.  De oorzaak van de crash is nog altijd niet bekend.

De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 stortte op 19 mei neer in de Middellandse Zee. De vlucht was onderweg van Parijs naar Caïro. Aan boord zaten 66 mensen, onder wie één Belg. De lichaamsresten die teruggevonden zijn na de crash, worden nu in Caïro onderzocht en geïdentificeerd. Intussen helpt een onbemande duikboot zoeken naar de zwarte dozen van het vliegtuig. Die kunnen uitklaren of de crash te wijten is aan een technisch defect of een aanslag.

Bekijk ook: