Tralies houden gevangenen niet tegen

Uit de gevangenis van het Noord-Franse Amiens zijn vannacht twee gedetineerden ontsnapt, zo hebben meerdere Franse media gemeld. Opvallend is dat dit via een aloude techniek is gebeurd: het doorzagen van de tralies.

Het was volgens nieuwszender LCI omstreeks 23.40 uur toen een bewaker vaststelde dat een Griekse en een Albanese gedetineerde niet meer waren waar ze hoorden te zijn: in de cel.  De twee hadden de tralies doorgezaagd en konden via het dak van de ateliers verder ontkomen. Ze werden buiten de gevangenismuur opgewacht door een medeplichtige.

Voortvluchtig
Beide gevangenen bleken niet gevaarlijk te zijn. Eén van hen zat vast in verband met drugs, de andere wegens diefstal. Het duo was op de middag nog voortvluchtig, de medeplichtige is gevat.

Eerdere ontsnapping
Volgens LCI zijn in november uit dezelfde gevangenis ook al eens drie gedetineerden ontsnapt, die later opnieuw opgepakt werden in Frankrijk en Noorwegen. Na die ontsnapping verhoogden de veiligheidsmaatregelen in de gevangenis, aldus de krant La Voix du Nord.