Zo groot is ravage na Duitse onweders

Niet alleen in ons land houdt de regen lelijk huis, ook Duitsland wordt getroffen door hevige onweders. In de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn al zeker vier mensen verdronken door het vele water. Intussen wordt duidelijk hoe groot de ravage is na de natuurramp.

Een van de dodelijke slachtoffers was een 60-jarige man. Hij stierf in een ondergrondse parking die volledig was ondergelopen. Omstaanders proberen hem nog te redden, maar de kracht van het water was te groot. Ook een brandweerman kwam volgens de autoriteiten van Schwäbisch Gmünd om bij een reddingsoperatie. Ook de persoon die hij probeerde te redden, is omgekomen.

Volgens meteorologen kreeg het zuiden van Duitsland een uitzonderlijk zwaar onweer te verwerken. Op één uur tijd viel er evenveel regen als normaal gezien in twee weken valt. In het Beierse Hohentahn, dat het meeste regen te verwerken kreeg, viel volgens de Duitse weerdienst vanochtend op één uur tijd 67 liter water per vierkante meter uit de lucht. In Baden-Württenberg werden de zwaarste overstromingen in twintig jaar tijd opgemeten. Op bepaalde plaatsen steeg het niveau van het water tot 3 meter.

Bekijk ook: