Dossier President Trump

Excuses Rubio na 'penisincident' Trump

Voormalig Republikeins presidentskandidaat Marco Rubio heeft de plooien glad gestreken met Donald Trump. In een televisiedebat in maart insinueerde hij dat Trump een kleine penis had. “Ik had dat niet mogen zeggen. Ik heb met die uitspraak zelfs mijn familie in verlegenheid gebracht”, aldus Rubio.

Begin maart stonden de Republikeinse presidentskandidaten oog in oog voor een van de vele debatten van Fox News. Rubio gaf Trump een steek onder de gordel en insinueerde dat Trump een kleine penis had. “Donald heeft erg kleine handen en je weet wat ze zeggen over mannen met kleine handen”, zei Rubio. Trump voelde zich uiteraard beledigd en antwoordde “dat er zeker geen probleem is op dat vlak.”

Rubio kreeg echter snel spijt van zijn opmerking en excuseerde zich kort na het debat bij Trump. “Ik maak dit nieuws nu pas bekend omdat ik toen nog kandidaat was en er geen enkel politiek voordeel wilde uithalen. Maar het zat me niet lekker. Dit is niet wie ik ben, ik heb mijn familie voor schut gezet”, aldus Rubio aan CNN.