Bliksem maakt 35 gewonden in Duitsland

De bliksem is ingeslagen tijdens een voetbalmatch met kinderen in het westen van Duitsland. Volgens de Duitse politie moesten 35 mensen naar het ziekenhuis gebracht worden. De scheidsrechter was er het ergst aan toe: hij werd rechtstreeks getroffen door de bliksem en kreeg een hartstilstand.

Onmiddellijk na de inslag werd duidelijk dat verschillende personen ernstig gewond waren. Er werd een grote reddingsoperatie opgestart: 2 reddingshelikopters en 7 ambulances werden ingezet. Ook de omliggende brandweerkorpsen, de politie en de civiele bescherming werden opgeroepen.

Hartstilstand
De 45-jarige scheidsrechter die de match net had afgefloten, werd rechtstreeks getroffen door de bliksem en kreeg een hartstilstand. Hij moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd afgevoerd met een helikopter naar het ziekenhuis. Ook een 48-jarige en een 47-jarige begeleider raakten zwaargewond. Alle 29 kinderen tussen 9 en 11 jaar oud, die net de voetbalmatch hadden gespeeld, werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.

"Out of the blue"
"De voetbalmatch was juist afgelopen toen de bliksem plots insloeg rond 14u", zegt politiewoordvoerder Dominik Lentz aan n-tv. "Volgens de mensen die daar aanwezig waren, waren er geen wolken in de lucht te zien. De bliksem kwam letterlijk "out of the blue". Dit was dus zeker niet verwacht."