Jihad-weduwe dreigt met aanslagen in VK

De Britse 'jihad-weduwe' Sally Jones dreigt op Twitter met een aanslag in Londen. De geradicaliseerde Jones zegt ook dat er aanslagen in Schotland en Wales zullen volgen. De man van de weduwe is tijdens een aanval van een Amerikaanse drone omgekomen in de Syrische stad Raqqa. Nu zou ze op wraak zinnen.

“ENGLAND ---> BOOM” tweet de voormalige punkrockster. De geradicaliseerde vrouw raadt Londenaren af om in de Engelse hoofdstad de “tube” te nemen. “Om eerlijk te zijn, zou ik in juni en juli niet naar het centrum van Londen gaan. Vooral niet met de metro”, aldus de weduwe.

Verwijderen
De tweets zijn niet makkelijk te vinden. Sally Jones, die zichzelf nu Umm Hussein noemt, heeft de gewoonte om haar Twitteraccount te verwijderen om deze dan later opnieuw te openen en haar dreigingen te retweeten.

Van punkrock naar burka
De weduwe was vroeger gitariste in een punkrockband en leefde in de Engelse stad Kent. Later leerde ze de extremist Junaid Hussein kennen, een computerhacker uit Birmingham. Nadat ze trouwden, is ze geradicaliseerd. De vrouw verblijft nu in Syrië en draagt de burka.