Kopie Ark van Noach in nieuw pretpark

In de Amerikaanse staat Kentucky wordt op dit moment een gigantisch religieus pretpark gebouwd. In het pretpark ‘Ark Encounters’ zal onder meer een enorme kopie van de Ark van Noach en De Toren van Babel te bezichtigen zijn.

Het is de controversiële Australiër Ken Ham, die het pretpark heeft opgericht. Al zijn medewerkers moeten een geloofsverklaring ondertekenen waar onder andere in staat dat de wereld 6000 jaar oud is en dat homoseksualiteit een zonde is. Ken Ham richtte in 1994 ‘Answers in Genesis’ op. Dat is een kerkgemeenschap die gelooft in het creationisme. Aanhangers van ‘Answers in Genesis’ geloven dat God alles geschapen heeft op enkel zes dagen tijd.

De kopie van de Ark wordt nagebouwd volgens de afmetingen uit de Bijbel en zal dus zeven verdiepingen hoog en 200 meter lang zijn. De man is ervan overtuigd dat er ook dieren in de ark zouden passen met de hulp van Gods inmenging. Op zijn Facebookpagina schreef hij: “Ik zeg dat het groot nieuws zal zijn. En ja, het is een ongegeneerde christelijke attractie - maar een die alle mensen zullen fascineren".

"Jaarlijks miljoenen bezoekers"
De oprichter van het pretpark gelooft ook dat er jaarlijks meer dan twee miljoen mensen het pretpark zullen bezoeken. De bezoekers zouden zowel christenen als niet-christenen zijn. Het pretpark wordt privaat gefinancierd. Het imperium van Ham is in totaal miljoenen dollars waard en hij haalt zijn inkomsten uit donaties van zijn trouwe aanhangers, radioshows en inkomsten uit boekenverkoop.

Ken Ham krijgt hulp van Patrick Marsh die eerder al Universal-pretparken ontwierp. Nu is Patrick Marsh, die trouwens ook aanhanger is van ‘Answers in Genesis’, het creatieve brein achter ‘Ark Encounters’.