Doodstraf voor schutter Charleston?

De Amerikaanse federale rechtbank heeft aangekondigd de doodstraf te zullen eisen voor de schutter die ervan wordt beschuldigd vorig jaar negen Afro-Amerikanen te hebben doodgeschoten in een kerk in Charleston, in South Carolina. Het ging om de ergste racistische moord in de recente geschiedenis van de Verenigde Staten.

De 22-jarige Dylann Roof, wordt zowel door een federale rechtbank als een rechtbank in de staat South Carolina beschuldigd van de negen moorden in de Emanuel African Methodist Episcopal Church, de oudste kerk van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De blanke man schreef in een manifest dat hij zwarten haat, en er verschenen ook foto's van hem met de omstreden vlag van de Geconfedereerde Staten.

"Na een grondig evaluatieproces waarbij alle relevante feiten en juridische kwesties in overweging werden genomen, heb ik besloten dat het ministerie van Justitie de doodstraf zal eisen", zo zei procureur-generaal Loretta Lynch dinsdag. "De aard van het vermeende misdrijf en de schade die het berokkende maakten deze beslissing noodzakelijk."

Bekijk ook: