Crash EgyptAir dan toch geen explosie?

Er zijn geen aanwijzingen voor een ontploffing aan boord van het vliegtuig van EgyptAir dat vorige week donderdag is neergestort. De lichaamsdelen die zijn teruggevonden, wijzen daar niet op. Dat zegt het hoofd van het Egyptische identificatieteam. Zijn eigen mensen hadden vanmorgen nog gezegd dat de menselijke resten zo klein zijn, dat er wel een explosie moet zijn geweest.

Zeggen dat vlucht MS804 door een explosie is gecrasht, is pure speculatie. Dat heeft de baas van het Egyptische onderzoeksteam verklaard. Verschillende elementen pleiten tegen de hypothese van een bomaanslag. Terroristen gebruiken meestal drukbommen, die ontploffen wanneer het vliegtuig stijgt of daalt. Maar de airbus vloog op kruishoogte. Bovendien wordt bij een ontploffing plots alle contact verbroken, wat hier niet het geval was.

Zwarte dozen
Vorige week donderdag stortte de Airbus A320 met vluchtnummer MS804 neer in de Middellandse Zee. De vlucht was onderweg van Parijs naar Caïro. Aan boord zaten 66 mensen, onder wie één Belg. De lichaamsresten die teruggevonden zijn na de crash, worden nu in Caïro onderzocht en geïdentificeerd. Intussen helpt een onbemande duikboot zoeken naar de zwarte dozen van het vliegtuig. Die kunnen uitklaren of de crash te wijten is aan een technisch defect of een aanslag.