Zijn uw LinkedIn-gegevens verkocht?

Op de website 'Have I Been Pwnd?' is het nu mogelijk om na te gaan of uw gegevens van Linkedin werden gehackt. In 2012 werd bij LinkedIn een massa aan gegevens, zoals gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden, gekraakt. Vorige week werd ontdekt dat 164 miljoen van deze gegevens te koop staan op het Darknet.

Gebruikers die zich zorgen maken, kunnen meteen maatregelen nemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun wachtwoord veranderen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een tweefactorauthenticatie in te schakelen. Zo bestaat er een dubbele beveiliging.

Darknet
De hackers beweren de gegevens te bezitten van 164 miljoen LinkedIn-gebruikers. De gegevens zouden verkocht worden aan de hoogste bieder via het Darknet, een netwerk van internetcriminelen.

Meteen nieuws
Hier kunt u ze raadplegen als u graag wil weten of uw e-mailadres en wachtwoord werden gekraakt. Regelmatig worden accounts toegevoegd op de site. De pagina is makkelijk in gebruik. Wanneer u uw e-mailadres of accountnaam ingeeft op de website krijgt u meteen de melding of u al dan niet slachtoffer bent.