FB weigert foto van model met maatje meer

Een foto van het plus-size model Tess Holiday is geweigerd door Facebook. Het model poseerde in bikini voor een evenement van een Australische feministische organisatie. "Advertenties als deze worden niet toegestaan", heeft Facebook laten weten. Na de woedende reacties van de organisaties heeft Facebook intussen zijn excuses aangeboden.

De Amerikaanse sociaalnetwerksite heeft de advertentie weggehaald van het bikinimodel omdat “het niet zou stroken” met het reglement van de website. “Advertenties zoals deze zijn niet toegestaan omdat ze ervoor zorgen dat lezers zich slecht voelen”, zegt Facebook Ads Team in een bericht.

“Feminism and Fat”
Het model poseerde in bikini voor het “Feminism and Fat”-evenement. Volgens Facebook zouden de websitegebruikers daardoor een slecht gevoel krijgen. Daarom heeft de website de advertentie weggehaald. Het evenement zelf heeft Facebook wel laten staan.

Sorry
Na alle tumult rond de verwijdering van de reclameafbeelding heeft Facebook zich inmiddels verontschuldigd. “Ons team verwerkt wekelijks miljoenen advertentieafbeeldingen, dus we maken soms fouten”, aldus een woordvoerder. “Voor alle duidelijkheid: de afbeelding strookt wél met ons beleid. We hebben de foto nu goedgekeurd en we verontschuldigen ons voor de beledigingen die dit veroorzaakt heeft”, legt de woordvoerder verder uit.