Man wisselde ticket MS804 op nippertje in

Egyptenaar Amr Lotfy mag zonder schroom een héle grote gelukzak genoemd worden. Hij had een ticket voor de noodlottige MS804-vlucht van Parijs naar Caïro geboekt, maar op het laatste moment besloot hij om een dagje vroeger naar huis te keren. Een teken van God, denkt hij. 

Door een klein probleempje besloot Lotfy zijn ticket om te wisselen, waardoor hij op het nippertje ontsnapte aan de crash van de vlucht MS804. "Een hele dag lang kon ik niet geloven dat het vliegtuig was gecrasht. Ik heb mijn ticket erbij gehaald toen ik het nieuws zag op televisie, en toen besefte ik het pas", getuigt hij.

Hij volgde het nieuws en zag hoe de families van de verongelukte passagiers toekwamen op de luchthaven van Caïro. "Dat was een heel moeilijk moment. Ik moest huilen, want het konden evengoed mijn vrouw en kinderen geweest zijn die daar stonden voor mij." Lotfy heeft twee kinderen en hij voelt zich geschokt dat hij zijn familie nooit meer had kunnen terugzien.

Omdat Lotfy zijn leven kan verderzetten - in tegenstelling tot de verongelukte passagiers - bekijkt hij de wereld nu op een heel andere manier. "Het is een teken van God", zegt hij. Daarom slachtte hij enkele dieren als offer, en deelde het vlees uit aan de armen. In de islam betekent dat dankbaarheid. Het offer is de eerste pagina van zijn nieuwe leven, aldus de man.