Valls: "Situatie Abdeslam verandert niet"

De Franse premier Manuel Valls zal de omstandigheden van de opsluiting van Salah Abdeslam, één van de terroristen, die verantwoordelijk zijn voor de aanslag in Parijs, niet aanpassen. De advocaat van Abdeslam verklaarde vrijdag nog dat Abdeslam hinder ondervindt van de videobewaking in zijn gevangeniscel, nadat de verdachte weigerde verklaringen af te leggen tijdens de ondervraging door de Franse onderzoeksrechters. 

Meester Frank Berton zei vrijdag dat hij niet begrijpt dat zijn cliënt "24 uur op 24 wordt bekeken, zonder wettelijk kader". Op die uitspraken reageert premier Valls op het Franse radiostation Radio J. "Er kunnen geen veranderingen doorgevoerd worden op basis van chantage. Deze persoon is extreem gevaarlijk. Ik kan me voorstellen dat deze vragen niet alleen onze medeburgers choqueren, maar ook en vooral de families van de slachtoffers van de aanslag in de Bataclan. Er mag geen enkele chantage zijn", aldus Valls.

Abdeslam had al een eerste keer geweigerd om zich uit te spreken na zijn uitlevering aan Frankrijk. Hij haalde toen de moeilijke omstandigheden aan tijdens zijn overbrenging vanuit België. Hij had beloofd om later wel te spreken.

Bekijk ook: