Schokkend: man komt om bij arrestatie

In de Verenigde Staten zijn schokkende beelden getoond tijdens een rechtszaak over de dood van de 32-jarige Case Sherman, die vorig jaar omkwam tijdens een hardhandige politie-interventie. Op de bodycambeelden van de agenten is te zien hoe de geboeide man zegt dat hij zich overgeeft, waarna de agenten hem elektrische schokken blijven toedienen met een taser. De familie Sherman klaagt de politie nu aan voor de dood van hun zoon.

Case Sherman en zijn familie reden van een trouwfeest naar huis, toen de man plots begon te hallucineren door synthetische marihuana die hij enkele dagen ervoor had gebruikt. Hij beet zijn verloofde en probeerde uit de rijdende wagen te springen. Zijn moeder belde naar 911 in de hoop dat de politie haar zoon zou kunnen kalmeren. Minder dan een half uur later was de man overleden.

Volgens de advocaat van de familie, Chris Stewart, was het geweld van de politie totaal overdreven: "Ze dienden een stroomstoot toe bij een geboeide man die neer ligt en verpletterd wordt door een man van 90 kilogram."

"Zijn dood is mijn schuld"
Moeder Mary Ann voelt zich nog steeds enorm schuldig. "Ik belde de politie, wat uitdraaide in zijn dood. Ik geef mezelf de schuld", zegt ze in tranen.

De agenten die tijdens de arrestatie zo hardhandig te werk gingen, zijn nog steeds aan de slag. Volgens advocaat Stewart werden de mannen niet eens geschorst na de dood van Sherman.

Zoveelste incident
Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse politie in opspraak komt door overdreven geweld. Afgelopen week nog doken er beelden op van een agent die een 15-jarig zwart meisje zonder duidelijke reden hardhandig van haar fiets trekt, op de grond smijt en met een stroomstootwapen beschiet.