Spanning te snijden in Egypte

"Bij gebrek aan concrete informatie wordt hier in Egypte enorm gespeculeerd", vertelt VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers. Er is momenteel veel chaos in Egypte en het blijft gissen naar wat er is gebeurd met vlucht MS804.

"De Egyptische overheid heeft officieel gezegd aanstoot te nemen aan de berichtgeving van CNN die het gisteren aandurfde tijdens een herdenkingsplechtigheid voor de co-piloot om de zelfmoordthese bespreekbaar te maken". CNN sprak met familieleden over de mogelijkheid dat de piloot misschien zelfmoord wou plegen en dat dat de oorzaak van de crash zou zijn. In Egypte vinden ze dat wansmakelijk.

Brokstukken
Het Egyptische leger heeft eerder vandaag beelden vrijgegeven van de brokstukken die werden gevonden tijdens de zoektocht naar het neergestorte vliegtuig van Egypt Air. Op de videobeelden zijn reddingsvesten, delen van stoelen en objecten met het logo van Egypt Air te zien. Tussen de brokstukken liggen ook persoonlijke voorwerpen van passagiers, zoals schoenen en een handtas.

De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 die onderweg was van Parijs naar Caïro stortte donderdagochtend neer in de Middellandse Zee. Aan boord zaten 66 mensen, onder wie één Belg.