Eagles niet welkom op Parijs festival

De liefde tussen Frankrijk en Eagles of Death Metal lijkt bekoeld. Het Parijse festival Rock en Seine – zeg maar het Franse Rock Werchter – liet weten dat de Franse rockgroep van de affiche geschrapt wordt. De organisatie zegt zich helemaal niet te kunnen vinden in recente uitlatingen van bandlid Jesse Hughes.

Vorige week had de zanger van Eagles of Death Metal in een interview met een Amerikaans magazine opnieuw beweerd dat medewerkers van de Bataclan de terroristen binnen hadden gelaten. “De terroristen kenden veiligheidsmensen, ze kenden buitenwippers, ze kenden de mannen aan de deur,” zegt Hughes. Daarnaast liet hij zich ook bijzonder kritisch uit over de islam, en klaagde hij de angst aan om moslims te beledigen.

Het was bovendien niet de eerste keer dat Hughes straffe uitspraken deed over de Franse veiligheid. In een eerder interview had hij ook al gezegd dat de strenge wapenwet het de terroristen niet moeilijker, maar makkelijker had gemaakt. "Had iedereen geweren gehad", zo redeneert hij, "dan hadden hun fans in de Bataclan zich kunnen verdedigen."