Johnson wint partij 'Erdoganbeledigen'

Boris Johnson, de excentrieke ex-burgemeester van Londen, is de winnaar geworden van een bizarre gedichtenwedstrijd georganiseerd door The Spectactor. Het Britse maandblad had haar lezers opgeroepen een zo beledigend mogelijk gedicht over de Turkse president Erdogan te schrijven.

Johnson werd tijdens een interview met een Zwitsers weekblad uitgedaagd deel te nemen aan de wedstrijd. In het winnende gedicht vergeleek hij Erdogan met “een rukker die zijn zaad zaait met behulp van een geit”. Johnson verwees daarmee naar het gedicht van de Duitse komiek Jan Böhmermann, die vervolgd werd na zijn kritiek aan het adres van Erdogan.

The Spectactor organiseerde de wedstrijd omdat het maandblad van mening is dat het belachelijk is om grenzen te stellen aan de vrijheid van kunstenaars en journalisten. De hoofdredacteur is dan ook erg te spreken over de winnende inzending van Johnson. “Het is fantastisch dat de prijs kan uitgereikt worden aan een politiek leider voor het beledigen van een dictator in Ankara.” 

Lees hier het winnende gedicht van Johnson:

There was a young fellow from Ankara
Who was a terrific wankerer
Till he sowed his wild oats
With the help of a goat
But he didn't even stop to thankera 

Bekijk ook: