Hollande: "Vliegtuig is neergestort"

De Franse president François Hollande heeft tijdens een persconferentie bevestigd dat het vliegtuig van EgyptAir dat van de radar is verdwenen, is neergestort. "Geen enkele hypothese wordt uitgesloten en geen enkele hypothese wordt geprivilegieerd", liet hij nog optekenen.

"Uit de informatie die we hebben gekregen van de eerste minister, leden van de regering en de Egyptische autoriteiten, blijkt helaas dat het vliegtuig is neergestort en verloren is", zei Hollande op een persconferentie. "Maar we willen alles weten over de oorzaak. Geen enkele hypothese wordt uitgesloten."

De Airbus A320 (vlucht MS804 van Parijs naar Caïro) verdween van de radar met 66 mensen aan boord, onder wie één Belg. De precieze aanleiding van het incident is nog niet duidelijk. Tijdens het laatste geprek met de Griekse verkeersleiders had de piloot nog aangegeven dat er "geen enkel probleem" was met het vliegtuig.

"De luchtverkeersleiders hebben in contact gestaan met de piloot toen het vliegtuig zich boven het eiland Kea bevond. Hij heeft geen enkel probleem gesignaleerd", zei Constantin Litzerakos van de Griekse luchtverkeersleiding YPA. "De piloot was goedgezind en bedankte ons in het Grieks."