Vondst wrak MS804 niet bevestigd

Het vermiste vliegtuig van EgyptAir van Parijs naar Caïro met 66 mensen aan boord is neergestort. Dat heeft de Franse president François Hollande bevestigd. Op de passagierslijst stond ook een Belgische man, dat is bevestigd door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Het gaat om een Oost-Vlaming van 56 uit Watervliet, een deelgemeente van Sint-Laureins. 

Vlucht MS804 vertrok om 23.09 uur (Belgische tijd) in Parijs en verdween op weg naar Caïro van de radar. Volgens EgyptAir zou vlucht MS804 om 2.30 uur lokale tijd het contact met het radarsysteem verloren hebben. Het toestel vloog op dat moment op een hoogte van 37.000 voet (zo'n 11,3 kilometer) en verdween na 16 kilometer in het Egyptische luchtruim. 

Volgens de vicepresident van EgyptAir is er in de Middellandse Zee een wrakstuk gevonden van het vliegtuig. Maar volgens het Griekse veiligheidscomité is het niet zeker dat het om een wrakstuk van vlucht MS804 gaat. Later op de avond kwam ook de vicepresident op zijn woorden terug.