Meisje na 2 jaar uit klauwen Boko Haram

Na de ontvoering van twee jaar geleden door terreurgroep Boko Haram is een Nigeriaanse meisje nu teruggevonden. Dat heeft het Nigeriaanse leger bevestigd. De terreurleden hadden in totaal 219 schoolmeisjes ontvoerd en hen gedwongen om zich te bekeren tot de islam. Opvallend: het meisje is zwanger en getraumatiseerd teruggevonden.

“Wij bevestigen dat één van de ontvoerde schoolmeisjes terug is gevonden door mensen die deel uitmaken van onze troepen”, zegt de woordvoerder van het Nigeriaanse leger. Meer details over de reddingsoperatie werden niet bekendgemaakt.

Zwanger en getraumatiseerd
De 19-jarige Amina Ali, het meisje dat gered werd, zou nu herenigd zijn bij haar moeder. Amina’s vader is tijdens haar gevangenschap gestorven. Volgens een familielid is Amina zwanger en getraumatiseerd.

Campagne
In 2014 heeft Boko Haram 257 christelijke schoolmeisjes ontvoerd. Binnen enkele uren konden nog 57 meisjes vluchten. De ontvoering deed heel wat stof opwaaien. Activisten voerden massaal campagne op de sociale media met de hashtag #BringBackOurGirls. Boko Haram is actief in verschillende Afrikaanse landen zoals in Nigeria, Niger, Kameroen en Tsjaad.