Belg wordt kok van 'Filipijnse Trump'

De populistische Rodrigo Duterte wordt pas op 30 juni officieel ingehuldigd als president van de Filipijnen, maar toch is hij al druk in de weer met het rekruteren van medewerkers. Opvallend is dat Duterte voor zijn dagelijkse kost beroep doet op een Belg.

Peter De Cauwer is momenteel op vakantie in de Filipijnen, samen met zijn Filipijnse vrouw. De man is voedselconsulent, sterrenchef en sterrenbakker. “Ik heb geen probleem om typisch Filipijns te koken. Ik kijk er dan ook naar uit hem zijn favoriete gerechten voor te schotelen”, aldus De Cauwer.

Met Duterte heeft De Cauwer wel een makkelijke eter getroffen. “Er zijn amper dingen die hij niet mag of wil eten. Hij houdt alleen niet van te veel verschillende gerechten binnen één maaltijd. En hij houdt ook niet van chocolade.” 

Met Duterte aan de macht zullen de Filipijnen een erg omstreden president krijgen. De man wil onder meer een eind maken aan criminaliteit en corruptie door de doodstraf opnieuw in te voeren. Omwille van zijn straffe uitspraken wordt Duterte wel eens vergeleken met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump.

Bekijk ook: