Is negatief reisadvies Tunesië nog nuttig?

Touroperator Thomas Cook wil dat ons land het negatief reisadvies naar Tunesië bijstelt. Mensen die nu naar dat land willen reizen, doen dat via Frankrijk of Luxemburg, want daar is er geen negatief reisadvies. Sinds de aanslag in Sousse vliegen onze maatschappijen niet meer naar Tunesië.

Sinds de aanslag in Sousse, waarbij 39 mensen om het leven kwamen, is het reisadvies voor Tunesië in ons land negatief. De normaal zo populaire reisbestemming krijgt nu zware klappen op vlak van toerisme. Toch blijft het een populaire bestemming, ook bij Belgen. Volgens touroperators Thomas Cook en Jetair kiezen heel wat Belgen er nu voor om via buitenlandse maatschappijen naar het land te trekken, bijvoorbeeld vanuit Frankrijk. En dus lopen de Belgische touroperators die toeristen mis. Daarom vragen ze om het negatief reisadvies nu te laten vallen.

Bij Buitenlandse Zaken zeggen ze dat dat advies gebaseerd is op informatie die ze krijgen van de ambassades in Tunesië. Elk land mag zelf bepalen welk advies hij eraan koppelt.