IS dreigt online met aanslag in Duitsland

Sinds de aanslagen in Brussel komen er op Facebook en Twitter opvallend veel bedreigingen van terreurgroep IS tegen Duitsland. Vooral Duitse luchthavens ontvangen zulke berichten. Volgens Amerikaans onderzoek kan de propaganda wijzen op een nakende aanslag. IS verspreidde een foto van de luchthaven Keulen-Bonn met als opschrift: “Wat jullie broeders in België konden, kunnen jullie ook."

Eerder raakte bekend dat een groot aantal terroristen Duitsland is binnengedrongen via de vluchtelingenstroom van afgelopen maanden. Sinds de start van de vluchtelingencrisis worden 369 vluchtelingen ervan verdacht banden te hebben met Islamitische Staat.

Onderzoek
De Duitse politie vermoedt ook dat terroristen proberen te infiltreren in de vluchtelingengroep om zo mensen te ronselen. Tegen veertig mensen loopt een gerechtelijk onderzoek, vertelt de woordvoerder van de Bundeskriminalamt in Berlijn.

Niet geïdentificeerd
In de laatste maanden is 60 procent van de vluchtelingen die zijn aangekomen in Duitsland niet geïdentificeerd omdat zij geen paspoort of identiteitspapieren bij zich hadden. Daardoor is het moeilijk voor de politie om na te gaan wie banden heeft met IS en wie niet.