1 dode na steekpartij München

Bij een aanval door een met een mes gewapende man vandaag in een spoorwegstation nabij de Beierse hoofdstad München is minstens één dode gevallen. Minstens drie mensen raakten gewond. De dader is een 27-jarige man die volgens de eerste gegevens van het onderzoek mentale en drugsproblemen heeft, hij heeft zijn daad toegegeven.

In het station Grafing in München begon omstreeks 05.00 uur een 27-jarige man in het wilde weg met een mes te steken en hij zou daarbij "Allah is groot" hebben geroepen. De dodelijke steekpartij in een station nabij München heeft een "a priori islamistisch" motief, zo heeft een parketwoordvoerder aan het Franse persbureau AFP gezegd. 

De veronderstelde dader is een 27-jarige Duitser. Ter plaatse heeft hij verklaringen afgelegd die "verwijzen naar een politieke motivatie, a priori islamistisch", aldus de woordvoerder. Minstens drie mensen raakten gewond. Volgens de München Abendzeitung zou de politie de vermoedelijke dader op zijn vlucht en niet ver van het station hebben ingerekend. De Bayerische Rundfunk meldt dat de jonge man een onbekende is voor de politie.