Man vrijgesproken na aanranding Keulen

Vandaag is in de Duitse stad Keulen een 26-jarige Algerijnse man door de rechtbank vrijgesproken van de beschuldiging van poging tot aanranding na de massale seksuele geweldplegingen tegen vrouwen tijdens de oudejaarsnacht in de Domstad.

De rechter zag geen bewijs van de aanklacht dat de beklaagde deel uitmaakte van een groep mannen die toen een vrouw zou omsingeld, betast en beroofd hebben. Zijn proces was de eerste zaak waarin het seksueel geweld van tijdens de Sylvesternacht werd aangeklaagd. De mobiele telefoon van de vrouw was bij de man gevonden, maar hij verklaarde dat hij de gsm had gekocht van een vriend.

Het slachtoffer herkende de Algerijn niet tijdens de hoorzitting. De rechtbank veroordeelde de man tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor heling en het verhandelen van auto-onderdelen.

Tijdens de oudejaarsnacht waren mannen naar Keulen gekomen om er strafbare feiten te plegen. De daders van massale seksuele aanvallen op vrouwen waren volgens getuigen mannen van Noord-Afrikaanse of Arabische origine. De incidenten droegen bij tot de spanningen in Duitsland die ontstaan waren door de aankomst van ongeveer een miljoen migranten in 2015.

Bekijk ook: