30 doden bij raid op vluchtelingenkamp

Minstens 30 mensen, onder wie vrouwen en kinderen, zijn om het leven gekomen bij luchtaanvallen op een vluchtelingenkamp in het noordwesten van Syrië, niet ver van de Turkse grens. Dat melden verschillende ngo's. Er zouden ook een vijftigtal gewonden zijn.

De directeur van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, Rami Abdel Rahmane, bevestigde dat de aanvallen gericht waren op een kamp in de provincie Idleb, die onder controle staat van Al-Nusra Front, een gewapende groepering gelinkt aan al Qaida. Over wie achter de raids zit, sprak hij zich niet uit. In het Syrische luchtruim vliegen toestellen van het regime, Russische vliegtuigen en toestellen van de internationale coalitie onder leiding van de VS.

Mamoun al-Khatib, directeur van het pro-rebellenagentschap Shahba press, dat haar basis heeft in Aleppo, beschuldigt het regime van Bachar al-Assad van de aanvallen.

"Twee vliegtuigen van het regime Assad vuurden vier projectielen af op het kamp in het dorp Al-Kammouna. Twee daarvan kwamen neer vlakbij het kamp, wat paniek veroorzaakte. De twee overige troffen het kamp zelf en een tiental tenten vatten vuur", zei hij. Volgens hem zijn de getroffenen mensen die gevlucht zijn voor de gevechten in de provincie Aleppo. Of het wel degelijk gaat om een aanval van het regime is voorlopig niet duidelijk.

Op beelden verspreid door militanten op de sociale media is te zien hoe reddingswerkers proberen de vlammen die de tenten verslinden te doven.