3 studenten gewond bij safari Zambia

In Zambia zijn drie West-Vlaamse studenten van de hogeschool Vives zwaar gewond geraakt bij een ongeval tijdens een safari. Vier andere passagiers zijn daarbij omgekomen. Hun identiteit is nog niet bekend. Maar Buitenlandse Zaken heeft geen weet van Belgen die zouden zijn omgekomen.

De feiten deden zich zondagavond voor nabij de stad Samfya. Daarbij raakten drie studenten van Vives gewond. Het gaat om een meisje uit Sint-Denijs (1995) en een jongeman uit Kortrijk (1994) die beide verpleegkunde volgen, en nog een studente vroedkunde uit Kortrijk (1994). Ze zijn in Zambia voor een internationale stage. De studenten hadden net een safaritocht achter de rug en waren op terugtocht toen ze een ongeval kregen met hun wagen, waarschijnlijk ten gevolge van een klapband. De wagen sloeg overkop.

Een van de studentes vocht eventjes voor haar leven, maar is inmiddels aan de beterhand. Zij werd overgebracht naar Mansa. De drie liepen vooral snijwonden en breuken op.

Geen paspoort
Twee van de studenten zijn kort na het ongeval ook bestolen, waardoor ze geen internationaal paspoort meer hebben. Inmiddels werken de ouders en Vives samen met Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Tanzania om dat probleem op te lossen. In Zambia is er enkel een ereconsulaat. Als alles goed verloopt, zouden de jongeren vrijdag al gerepatrieerd kunnen worden.