400 mensen opgepakt bij rellen in Stuttgart

Voor het begin van het partijcongres van de eurosceptische partij Alternative für Deutschland (AfD) in Stuttgart is het vandaag tot incidenten gekomen tussen demonstranten en de politie. Rond de 400 relschoppers werden in de omgeving van de beurs afgevoerd. De politie sprak van gewelddadige links-autonomen, die autobanden in brand staken en vuurpijlen afschoten. Het partijcongres van de rechtspopulistische AfD begon om 10.00 uur. 

Ook in de omgeving van de beurs blokkeerden tegenstanders de toegang tot de AfD-manifestatie. De politie zat een aantal demonstranten op de velden achter het beursterrein achterna. De betogers hadden ijzeren staven en houten latten bij. Volgens ooggetuigen zette de politie ook pepperspray in. Meer dan 1.000 agenten zijn ingezet voor het beursterrein in de omgeving van de luchthaven om confrontaties tussen AfD-partijleden en linkse demonstranten te verhinderen. Ook waterkanonnen staan paraat. Meer dan 2.000 AfD-leden hebben zich voor het partijcongres aangemeld.

De partij kwam eerder dit jaar al in opspraak toen Europarlementslid Beatrix Von Storch stelde dat politiemensen aan de grens tussen Oostenrijk en Duitsland het recht hadden om vluchtelingen met hun dienstwapen duidelijk te maken dat ze het land niet mochten betreden.