Vrouw veroordeeld tot 100 jaar cel

Gisteren is een Amerikaanse vrouw in de staat Colorado veroordeeld tot honderd jaar celstraf voor een gruwelijke aanval op een zwangere vrouw. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De 36-jarige vrouw zou volgens de rechter een 'keizersnee met een keukenmes' hebben uitgevoerd op een wildvreemde.

De zwangere Michelle Wilkins werd naar het huis van Dynel Lane gelokt met een advertentie voor zwangerschapskleding. Toen Michelle daar arriveerde, begonnen de twee dames rustig te kletsen, waarop Lane plots met twee messen in de zwangere buik begon te steken waarna de foetus overleed. Dynel Lane is niet veroordeeld voor moord op de baby omdat niet met zekerheid vastgesteld kon worden of het acht maanden oude kindje buiten de buik nog heeft geleefd. De moeder overleefde de aanval wel.

Het is nog steeds onduidelijk wat de vrouw bezield heeft om dit te doen, maar volgens haar familie is ze zwaar getraumatiseerd geraakt nadat haar eigen baby in 2002 verdronk bij een ongeluk. Dynel Lane kreeg gisteren de maximale gevangenisstraf van 100 jaar voor poging tot moord en illegale abortus.

Bron foto: Het Laatste Nieuws