Dossier Aanslagen Brussel

2 financiële handlangers Abrini opgepakt

In Groot-Brittannie zijn twee mannen in beschuldiging gesteld omdat ze Mohamed Abrini zouden geholpen hebben, de man met het hoedje van bij de aanslagen op Zaventem. Ze worden ervan verdacht Abrini financeel te hebben geholpen. Het gaat om twee mannen van 26 en ze werden twee weken geleden opgepakt. De twee zouden Abrini vorig jaar 3900 euro hebben gegeven, toen hij bij hen op bezoek was in Birmingham.

Bij twee politieacties in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel werden op 8 april vijf personen opgepakt, onder wie Mohamed Abrini en Osama Krayem. De 31-jarige Abrini werd toen al enkele maanden gezocht voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs.

Abrini werd op 11 november 2015, twee dagen voor de aanslagen in Parijs, rond 19 uur gefilmd samen met Salah Abdeslam in een tankstation in Ressons, op de autosnelweg richting Parijs. Hij zat aan het stuur van de Renault Clio die twee dagen later gebruikt is bij het plegen van de aanslagen. Hij werd sindsdien actief opgespoord door de Belgische en Franse politiediensten.