Man in onesie zaait paniek met 'bom'

In het Amerikaanse Baltimore heeft een man in een ‘onesie’ een tv-station van de zender Fox bedreigd met een (valse) bommengordel. De man stak eerst een wagen in brand op de parking en wandelde vervolgens het gebouw binnen, gekleed in een ruim berenpak. Daar dreigde hij ermee een bom te laten ontploffen. De politie kon de man neerschieten, hij had enkel chocoladerepen bij zich.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man kalm het gebouw binnenkomt en zijn ‘onesie’ open trekt. Er lijkt niet meteen veel paniek te ontstaan, maar de werknemers verlaten wel het gebouw. De man eiste dat informatie, die hij had meegebracht op een harddisk, werd verspreid.

Wanneer de man terug naar buiten gaat, vuren speciale eenheden van de politie schoten op hem af. De politie gebruikte een robot om de man te ontwapenen en ontdekte dat de explosieven vals waren. "In werkelijkheid ging het om chocoladerepen in aluminiumfolie die met elkaar verbonden waren met elektrische draden", aldus de woordvoerder van de politie.

De 25-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeert "in een ernstige, maar stabiele toestand."